La Generalitat, el Ministeri d’Educació, l’Obra Social “la Caixa” i l’Associació Atlàntida promouen un projecte per orientar a les persones immigrades amb qualificació professional

L'acord inclou la creació del Servei d'Acompanyament al Reconeixement Universitari (SARU).


El Departament d’Acció Social i Ciutadania, el Servei d'Ocupació, el Consell Interuniversitari, el Departament d’Innovació, Universitats i Empresa, el Ministeri d’Educació, la Fundació “la Caixa" i l’Associació Atlàntida signen un conveni per promoure l'assessorament a persones que tinguin qualificacions professionals aconseguides als seus països d'origen i així agilitzar el procés d'homologació.

El projecte parteix de la idea que els treballadors i treballadores d'origen estranger amb qualificacions professionals afavoreixen el nivell professional del conjunt de la població treballadora. Un 6,5 % de la població estrangera és diplomada i un 9,2% llicenciada o doctorada. De fet, les estadístiques de qualificacions professionals de les persones de nacionalitat espanyola i de nacionalitat estrangera són molt semblants pel que fa a percentatges.

Amb els objectius d'orientar i informar sobre els tràmits necessaris per al reconeixement de títols, i l'assessorament i afavoriment de la inserció laboral, el conveni inclou la creació del SARU i la  publicació de materials informatius en diferents idiomes.

Aquest acord és fruit de la mesura 3 del Pacte Nacional per la Immigració que apostava per facilitar l'agilització dels tràmits per a l'homologació de la formació, el reconeixement professional i la creació de mecanismes d'inserció laboral per a persones d'origen estranger.
 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article