El col·legi d'educadors vol saber en quines condicions treballen els professionals de la infància

Davant la precarietat laboral del sector, l'entitat ha llençat una enquesta per conèixer la realitat dels centres de protecció d'infants i joves


Amb l’objectiu de de conèixer la realitat, a dia d’avui, dels professionals que treballen en l’àmbit de protecció a la infància i l’adolescència,  el Col·legi d’Educadores i Educadors Socials de Catalunya, i a iniciativa del Col·lectiu de Protecció a la Infància del mateix CEESC, ha llençat una enquesta per saber com viu el col·lectiu.

Segons alerta el CEESC, la situació actual dels professionals d’aquest àmbit és “preocupant”. L’arribada massiva en els darrers anys d’adolescents i joves migrants no acompanyats ha col·lapsat el sistema de protecció a la infància i adolescència, un sistema que, segons indiquen, històricament ha sigut “sempre complex”. Des del CEESC ja fa temps que treballem per a la millora de la situació dels professionals i del sistema, però tenim encara molta feina per fer.

Alguns detalls i situacions concretes que plantegen en aquesta enquesta i que ajudaran a conèixer sobre el terreny què hi ha i què es fa per a l’atenció d’infants, adolescents i joves de diferent procedència són, per exemple, perfils i número de professionals que formen els equips dels centres, antiguitat en el lloc de treball, rotació i composició de l'equip i informació respecte dels convenis laborals, tipus de contractes i responsabilitats assignades o característiques de l’atenció aplicada als infants, adolescents i joves atesos.

Per aquest motiu, el CEESC encoratja als professionals que han treballat o treballen en algun centre o recurs del sistema de protecció a la infància i l’adolescència de Catalunya, t’encoratgem a participar en l’enquesta. A la tardor d’aquest 2019 es faran públics els resultats a través d’un informe d’aquest estudi i una jornada especial amb altres agents implicats en l’atenció a la infància i adolescència.

L’última intencionalitat de l’estudi, segons indiequen al CEESC, “és posar llum a la realitat viscuda pels professionals i incidir en lluitar, reivindicar i canviar aquelles situacions que són millorables i que beneficien tant al col·lectiu de professionals com a la població que atenem, el centre de la nostra feina”.

A més, és una enquesta totalment anònima i confidencial. Tal com asseguren des del CEESC, no s’ha escriure el nom ni l’adreça electrònica i hi ha temps de respondre-la fins l’1 de setembre de 2019.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article