Crida per trobar nous mentors a Girona i Olot que assessorin persones refugiades que demanen asil

Les entitats socials alerten que s'està produint un “tap” perquè cada vegada arriben més persones i els tràmits administratius “van lents”


La Generalitat ha fet una crida per animar els ciutadans que es facin mentors i així ajudin les persones refugiades que arriben a Catalunya cada any.

Girona i Olot són les dues ciutats en les què cal trobar voluntaris, ja que des de que es va engegar el programa encara no s'havia fet cap crida, i el nombre de persones que han arribat ha crescut. En concret, des de la secretaria d'Igualtat, Migracions i Ciutadania esperen cobrir 30 grups -de dos a cinc voluntaris- a la capital del Gironès i quinze més a la de la Garrotxa.

Tot plegat, després d'un increment "important" de persones que demanen asil a Catalunya i que ha produït "un tap", segons adverteixen les entitats socials. De fet, Creu Roja alerta que entre gener i maig del 2019 ja han atès 165 persones de primera acollida, bona part d'elles Testimonis de Jehovà russos que demanen asil per motius religiosos.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article