L'Open Arms rescata una barca de fusta amb 40 persones, quatre nadons i tres embarassades

El rescat es produeix un dia després de la detenció de la capitana del vaixell Sea Watch 3


L'Open Arms va rescatar diumenge una barca amb 40 persones, quatre nadons i tres embarassades, segons va anunciar l'entitat a través de Twitter. L'embarcació rescatada, de fusta, procedia de Líbia. L'Open Arms va atendre els refugiats, que presentaven un alt nivell de deshidratació, després de tres dies de travessia per la Mediterrània.  

També va activar l'administració italiana perquè se'n fes càrrec i aquesta va escortar els refugiats cap a Lampedusa. Aquest ha estat el primer rescat de l’Open Arms després de sis mesos. El fundador de l'ONG, Òscar Camps, va anunciar dimecres passat que sortirien des del port de Nàpols per continuar amb la seva tasca de rescatar migrants al Mediterrani. “Sis mesos bloquejats. No aguantem més”, va dir després de veure la foto d'un home i la seva filla morts al Rio Bravo, a la frontera de Mèxic amb els EUA.

Detinguda la capitana del Sea Watch 3

El rescat de l'Open Arms es produeix només un dia després de la detenció per part de la Policia italiana de Carola Rackete, la capitana del vaixell de rescat Sea Watch 3, qui va decidir atracar al port de Lampedusa amb 40 migrants a bord després d'esperar durant 48 hores l'autorització de les autoritats italianes, que l'havien denegat l'atracament.

Quan la capitana va decidir atracar tot i la prohibició, les embarcacions de la Policia van interposar-se davant del Sea Watch 3 i a l'arribar finalment al port, Rackete va ser detinguda per "resistència o violència contra un buc de guerra", un delicte que implica una sentència de tres a deu anys de presó.

Rackete ja havia estat imputada per la Fiscalia el passat divendres acusada d'un delicte d'afavoriment el trànsit il·legal de persones. La seva detenció és un pas més en la política antiimmigració que Itàlia imposa d'ençà que l'ultra Mateo Salvini és vicepresident i ministre de l'Interior italià.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article