El SOC crea una xarxa d'atenció especialitzada per dones en situació de violència masclista

Les 69 oficines de treball disposaran d’una persona professional de referència que oferirà atenció personalitzada i permanent


El Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC) ha creat una xarxa d’atenció especialitzada per dones en situació de violència masclista que s’implementarà a partir d’avui i de manera progressiva arreu del país.

Segons ha anunciat el SOC, la primera fase del projecte permetrà disposar a cadascuna de les 69 Oficines de Treball d'una persona professional de referència que oferirà atenció personalitzada i permanent a les dones en situació de violència masclista. Un cop s'hagi desplegat la xarxa en la seva totalitat, la plantilla de professionals per fer aquesta tasca s'ampliarà fins a les 155 persones. Els professionals de la xarxa han rebut formació específica en atenció a dones en situació de violència masclista.

Segons apunta el SOC, són més de 5.000 les dones inscrites a les oficines de Treball que han manifestat estar en situació de violència masclista i que a partir d'ara rebran l'ajut i l'acompanyament de professionals que vetllaran perquè puguin exercir els seus drets a l'ocupabilitat i a la inserció laboral en millors condicions.

Així mateix, segons els promotors, la iniciativa permetrà homogeneïtzar protocols a totes les Oficines de Treball i també es crearà una comunitat virtual on es puguin compartir coneixements i bones pràctiques. De la informació que se'n derivi de la iniciativa, sosté el SOC, es podran dissenyar millors programes de polítiques actives d'ocupació per a les dones en situació de violència masclista i en conseqüència per la seva inserció laboral.

 

 

 

 

 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article