L'abús de les pantalles a l'estiu pot provocar trastorns addictius en adolescents

L'associació ACENCAS adverteix que la falta de control i l'excés d'hores dedicades als dispositius comporta conseqüències perilloses

L'associació catalana d'addiccions socials ACENCAS ha avisat aquest dimarts que l'abús de les pantalles a l'estiu pot provocar trastorns addictius en adolescents. Adverteix que la falta de control i l'excés d'hores dedicades als dispositius comporta conseqüències perilloses.

Els joves i els nens tenen més temps per jugar amb el mòbil, la consola, l'ordinador o la tauleta, i aquests aparells es converteixen en el passatemps principal durant les vacances. Francesc Perendreu, president d'ACENCAS, constata que en molts casos els nens deixen de fer activitats socials i de tenir contacte personal amb els seus amics, a més de no fer esport. “Entren en un món de màgia durant hores i després costa diferenciar el real del virtual”, ha afegit.

ACENCAS adverteix que l'accés a les noves tecnologies cada vegada es produeix en una edat més primerenca, i el problema és la falta de control. Es crea la necessitat de jugar cada vegada més temps. Perendreu ha recomanat programar activitats per als nens i pactar les hores diàries que poden dedicar als videojocs.

“El més perillós és que s'avorreixin i la responsabilitat del seu entreteniment recaigui en les pantalles”, ha indicat. Si s'observa nerviosisme extrem si no pot jugar o un empipament brusc quan se li diu que passa massa temps jugant és recomanable acudir a un especialista.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article