Mentors de joves migrants sols condemnen els fets de Canet, però demanen no criminalitzar el col·lectiu

Els educadors reclamen a les autoritats que es castigui els responsables, però alerten que les “demostracions d'odi” fomenten el racisme


Els mentors dels joves migrants sols d'Arenys de Mar han condemnat la presumpta agressió sexual comesa per dos adolescents d'aquest col·lectiu el cap de setmana a Canet de Mar, però han demanat que no es culpi ningú “per la seva pertinença a un grup en particular”. A través d'un comunicat, els educadors han volgut fer arribar el seu suport a les víctimes dels “greus fets” i s'han manifestat en contra de qualsevol acte de violència contra les dones i de qualsevol acte de violència en general. Per això, han exigit a les autoritats que actuïn “amb diligència” per investigar els fets i castigar els responsables i per oferir a les víctimes les “eines necessàries” per afrontar la “dura situació”.

També han volgut subratllar, però, que els joves migrants es troben “sols” en un país en què tot just estan “aprenent la llengua, els costums i la cultura local”. Recorden que són lluny de les seves famílies i que “pateixen no només la incertesa del seu futur, sinó també el rebuig social per fets que no han comès”.

En aquest context, els acompanyants dels joves migrants sols fan una crida “per no agreujar la situació” i no culpar ningú “per la mera pertinença a un grup en particular”. També demanen oposar-se a “accions i reaccions xenòfobes” que fomentin la discriminació i el racisme. “Les demostracions d'odi són les que fomenten la inestabilitat social i no les accions de persones aïllades que no respecten les normes de convivència”, consideren. 

“No hi ha recursos suficients”

Finalment, els acompanyants reconeixen el treball que fan els centres, els educadors, els ajuntaments i altres entitats, donant suport a aquests joves, però alerten que “no hi ha recursos suficients”. Per això, demanen que es prenguin les “mesures adients” per acompanyar l'adaptació d'aquests joves als pobles on viuen.

El jutjat de guàrdia de menors número 4 va decidir aquest dilluns que els dos menors estrangers tutelats per la Generalitat detinguts per una agressió sexual a Canet de Mar el cap de setmana ingressessin en un centre en règim tancat durant tres mesos prorrogables. El Govern ja ha anunciat que es presentarà com a acusació contra aquests dos joves, i també contra l'altre menor detingut per un intent d'agressió al Masnou aquest diumenge.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article