"Dol Migratori. Una mirada transversal" a Sant Pere de Ribes

La jornada pretén ser un espai de reflexió i intercanvi per a professionals que treballen en l'àmbit de la immigració


El Consell Comarcal del Garraf i Taula de Salut i Immigració del Garraf organitzen la Jornada  "Dol Migratori. Una mirada Transversal", que tindrà lloc el 21 de Gener de 2010 a Sant Pere de Ribes. El lloc escollit per a la organització és l'Hospital Residència Sant Camil (Ronda Sant Camil s/). Dirigit a tots els professionals de l'àmbit sociosanitari, socioeducatiu i sociocultural de la comarca, servirà per reflexionar i debatre entorn aquells aspectes essencials a tenir presents davant del dol migratori, i alhora, repensar les eines necessàries per a tractar-los. A partir d'experiències reals i des de diferents punts de vista, les jornades volen abordar el fet des de la seva globalitat. La jornada començarà a les nou del matí i s'allargarà fins quarts de dues.

Les taules rodones seran: Els processos de dol en l’immigrant; Els processos de dol migratori viscuts des del CAP Raval Sud; Processos de dol migratori dels pares i psicopatologia en nens i adolescents; Vivència personal del procés de dol amb criteris de gènere, mecanismes i recursos per a combatre-ho, Recurs d’abordatge del dol migratori a Barberà del Valles, deteccions i derivacions; Els processos de dol vistos des del prisma de la seguretat. 

Són molts els professionals que des de diferents serveis, acompanyen a persones que han viscut una experiència d'emigració. El dia a dia del servei i la dinàmica professional quotidiana sovint poden fer oblidar els afectes que té en la persona i el seu desenvolupament aquesta experiència. És pel fet que ajuda a reflexionar entorn el procés i el dol que suposa haver de marxar del propi país, que aquesta jornada té sentit.

Per a consultar el programa i les condicions d'inscripció: tríptic

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article