El Tram adapta la parada de Francesc Macià per a persones amb discapacitat auditiva o visual

D'aquí a tres anys tota la xarxa de tramvia incorporarà el sistema perquè els portadors d'audiòfons puguin escoltar els missatges de la megafonia

El Tram ha instal·lat per primera vegada un sistema de bucles magnètics inductius que permeten a les persones amb discapacitat auditiva o visual poder escoltar nítidament els missatges que s'emeten per la megafonia de la parada de Francesc Macià, tot i l'entorn sorollós.

"És un pas de gegant", explica Josep Maria Llop, exalcalde de Palma de Cervelló i membre de l'Associació Catalana per a la Integració del Cec (ACIC). El projecte, impulsat per l'Autoritat de Transport Metropolità (ATM) és una prova pilot i beneficiarà 58.000 usuaris. Segons el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, el sistema s'ampliarà a totes les estacions de tramvia en els pròxims tres anys. La mesura facilitarà l'accés al transport públic d'un col·lectiu que busca "seguretat", assegura Alfons Vilar, de l'Associació Catalana pro Persones amb Sordceguesa (APSOCECAT).

"Si tenim seguretat nosaltres agafarem el tramvia", ha dit Vilar, que ha recordat que les persones sordes no discriminen entre els sorolls de l'ambient i que, en un punt com la parada de Francesc Macià "amb prou feines podem discriminar el so que ens interessa que és sentir el tram i poder entrar-hi".

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article