AECC organitza colònies d'estiu per als germans d'infants amb càncer

A banda de la part lúdica, durant l'estada es treballarà la gestió emocional de la situació que estan vivint


L’Associació Espanyola Contra el Cancer-Catalunya (AECC) organitza entre el 14 i el 18 de juliol colònies d’estiu per a germans d’infants amb càncer.

La iniciativa, que es realitza des de fa quinze anys, està pensada per a infants i joves d’entre 7 i 17 anys, els quals, a banda de gaudir d’una estada amb activitats lúdiques i esportives com a la majoria de les colònies, també podran establir relacions amb altres infants en una situació similar, i participaran en tallers psicoemocionals que els permetrà “expressar i compartir” l’experiència de tenir un germà malalt de càncer, segons indiquen els organitzadors.

Per Teresa López-Fando, coordinadora de Programes i Serveis de l’AECC-Catalunya, els nens i nenes que tenen un germà gran o petit amb càncer han de viure determinades  situacions que no sempre són fàcils. “Poden sentir que els seus pares estan més pendents del fill que està malalt, i que han quedat en un segon pla”, admet López-Fando.

Per aquest motiu, destaca, l’eix de les colònies són els tallers on es treballen la gestió emocional amb els infants, ajudant-los a “identificar emocions bàsiques i en quins moments de la seva vida s’han trobat així”, diu la coordinadora.

Les colònies, que es realitzen a Mas Badó (Sant Quirze Safaja) són gratuïtes per als participants. Són 35 els infants que es podran beneficiar i encara queden places disponibles,  indica l’AECC. Al setembre, l’organització també realitzarà colònies gratuïtes per a infants amb mares o pares amb càncer.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article