Una tercera part de les escoles públiques de Barcelona estan en obres aquest estiu

Generalitat i Ajuntament invertiran més de 64 milions d'euros en obres: 15 centres continuaran les obres d'ampliació o nova construcció i 77 realitzaran millores d'equipaments


Una tercera part dels centres educatius de Barcelona realitzaran obres aquest estiu, amb una inversió total de 64 milions d’euros per part del Consorci d’Educació de Barcelona, format per la Generalitat i l’Ajuntament de Barcelona. 59 centres es veuran immersos en reformes, ampliació i millora dels equipaments amb un pressupost de quatre milions i mig. 18 escoles les realitzaran per necessitats d'escolarització amb un pressupost de més de dos milions i mig d'euros.

Pel que fa a les grans obres, hi ha tres centres que faran obres d'ampliació i millora amb una dotació total de més d'11 milions d'euros. Dins el pla de barris es destinen també més d'11 milions d'euros a reformar sis centres i hi ha quatre noves construccions que compten amb una inversió de 34 milions i mig. Hi ha dos centres que obriran al setembre que han comptat amb gairebé vint milions de despesa.

Segons ha explicat el president del Consorci d’Educació de Barcelona, Josep Gonzàlez-Cambray, els projectes de remodelació es duen a terme amb la col·laboració de tota la comunitat educativa i tenint en compte les necessitats d'aquesta. Per altra banda, el comissionat d'Educació de l’Ajuntament, Miquel Àngel Essomba, ha afegit que els projectes, a més, es dissenyen seguint el projecte educatiu dels centres.

En els centres educatius on es fan reformes, aquestes són, principalment, per rehabilitació de pintura, cuines, patis, accessos, TIC, eficiència energètica, lavabos, cobertes, instal·lacions elèctriques, paviments i aules. Tot i que s’intenta que les reformes es duguin a terme durant els mesos d’estiu per minimitzar la incomoditat de la comunitat educativa, algunes d’aquestes no estaran finalitzades a l’inici del curs escolar el 12 de setembre.

Seguint aquesta línia, segueix en marxa el ‘Programa d’actuació periòdica en pintures i revestiments’, que té l’objectiu de repintar els centres cada sis anys amb colors vinculats a les necessitats d’amplitud i serenitat, deixant de banda els colors vinculats amb els centres educatius. Aquest programa ha tingut una menció aquest 2019 en els ‘Premis FAD d’Interiorisme i Disseny’.

A més d’aquestes reformes, des del Consorci s’està implementant un Pla estratègic d’estalvi energètic i gestió remota de les instal·lacions que, com explica Essomba, té per objectiu l’eficiència energètica, l’estalvi, l’eficàcia, i “empalma directament amb l’estratègia general de la ciutat en contra de la contaminació, en la millora de l’ús energètic a Barcelona i amb tot el que té a veure amb una educació mediambiental, contrària al canvi climàtic i favorable a l’adquisició d’actituds favorables a tot el que té a veure amb un ús realment intel·ligent i adequat de l’energia”.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article