El Govern anuncia un nou pla de xoc per donar resposta a l’augment dels joves migrants sols

Afers Socials aposta ara per una atenció integral d'aquests joves en dinàmiques de carrer


Davant l’augment de l’arribada de joves migrants sols, el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies ha anunciat que posarà en funcionament un pla de xoc per una atenció integral d’aquests joves en dinàmiques de carrer.

En coordinació amb el Departament de Salut i amb l’Ajuntament de Barcelona, el nou pla servirà per reforçar l’atenció dels menors que no volen estar sota la protecció de la DGAIA.

D’aquesta manera, tal com anuncia el Govern en un comunicat, es podran detectar amb més temps “els casos més complexos”, especialment els que tenen problemes de salut mental o addiccions, per poder-los atendre des de la xarxa pública d’atenció a persones vulnerables i de salut mental.

Implicació de professionals de diferents àmbits

Amb aquest nou pla, en què també hi participen els cossos de seguretat, els equips d’educadors de carrer de l’Ajuntament de Barcelona i els equips d’intervenció en salut mental al carrer dels ens municipals, es reformula l’atenció a infants i joves amb dinàmiques de carrer que s’estan donant per millorar la resposta a aquests menors que es mostren reticents a viure en un centre de protecció.

Aquest pla d’acció es concreta amb mesures com l’increment de les hores dels equips de psiquiatria de carrer del centre Dar Chabab per treballar amb els joves. “Amb aquesta ampliació del servei es podran atendre més joves i de manera més proactiva”, asseguren.

També assenyalen que els nens i joves amb problemes d’abús de tòxics i/o mentals, un cop detectats al carrer, s’atendran a les unitats d’aguts de psiquiatria adolescent. A més, impulsaran taules d’abordatge integral de casos complexes al territori on també es tractaran situacions d’extrema vulnerabilitat de joves migrats sols.

Així, a les reunions periòdiques que es mantenen amb l’Ajuntament de Barcelona pels joves migrants sols de carrer s’ha arribat a la conclusió, doncs, que hi ha un increment notable de joves majors d’edat que estan al carrer, que no han passat pel sistema de protecció de la Generalitat i s’ha demanat, des de la DGAIA, que s’activin més recursos de l’Ajuntament i del Consorci de Serveis Socials per a joves vulnerables relacionats amb el sensellarisme.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article