La PAH veu “insuficient” l'acord sobre habitatge de BComú i PSC a l'Ajuntament de Barcelona

L'entitat valora el pacte presentat per Colau i Collboni, però assenyala que “obvia temes clau”


La PAH considera “insuficient” l'acord sobre habitatge de BComú i el PSC a l'Ajuntament de Barcelona. L'entitat ha valorat el contingut del document que van presentar la setmana passada Ada Colau i Jaume Collboni, en què es comprometen, entre altres, a analitzar la implantació del 30% d’habitatge social en noves construccions o construir i adquirir 1.500 habitages públics anuals amb un mínim de 4.000 de nova construcció.

En l’acord, BComú i PSC també consideren que cal reforçar l’Operador d’Habitatge i el Consorci Metropolità d’Habitatge, crear un centre contra l’assetjament immobiliari, reduir els desnonaments, treballar amb el govern central perquè es puguin declarar zones urbanes de mercat “tensionat” i regular pujades abusives, impulsar mesures diverses entre barris o rehabilitar entre 75.000 i 80.000 llars amb pobresa energètica, així com  impulsar de manera “eficient” el Pla de Barris en deu àrees.

Al parer de la PAH, aquest acord “obvia temes clau”. Tot i valorar positivament les propostes que fan els dos partits que formen part del nou govern de la ciutat, reclamen concreció i pressupost, i recorden que és urgent reduir a zero la llista d'espera de la mesa d'emergència, així com un reallotjament digne després d'un desnonament i una ampliació de la borsa de lloguer.

“La situació d’emergència habitacional fa necessàries i urgents mesures valentes i innovadores per fer efectiu el dret a l’habitatge a la nostra ciutat. Perquè sí que es pot i ho demostrem cada dia”, conclou la PAH en un comunicat, en què segueix donant suport a “desobeir lleis injustes perquè a cap família se li vulneri el dret a l’habitatge”.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article