FaPaC critica l'opacitat d'Educació, la manca de planificació i el tancament de places públiques

L'entitat lamenta, un any més, la “clara aposta” del Departament per l'educació concertada


La Federació d'Associacions de Mares i Pares d'Alumnat de Catalunya (FaPaC) ha criticat aquest dilluns l'opacitat d'Educació, la manca de planificació i el tancament de places públiques arreu de Catalunya. En un comunicat, l'entitat ha valorat el procés de preinscripció i ha criticat que el Departament hagi optat de nou pels anomenats bolets i l'augment de ràtios per tal de solucionar la manca d'oferta de places públiques.

Els bolets, diuen, “no només són il·legals, sinó que empitjoren la qualitat de l'educació pública i cronifiquen un problema estructural”, diu la FaPaC, que critica la “clara aposta” del Departament per l'escola concertada quan la demanda d'educació pública creix fins al 51,4%, segons les seves estimacions.

Després de criticar les dificultats que han tingut per obtenir les diferents dades del procés, l'entitat ha comptabilitzat 30 bolets a P3 arreu de Catalunya i 21 a 1r d'ESO. Pel que fa als augments de ràtio, ha constatat que ha estat una pràctica “generalitzada” a la ciutat de Barcelona, on hauria afectat 39 centres a P3 i 22 a 1r d'ESO.

Malgrat l'augment de demanda d'escola pública, FaPaC ha acusat el Departament d'Educació d'apostar per la concertada, i esgrimeix que aquest proper curs començarà amb com a mínim 37 grups menys de P3 respecte al final del curs anterior. En el cas de 1r d'ESO, el nombre de grups oferts creix, però consideren l'increment “totalment anecdòtic i insuficient”. A més, denuncien que s'han derivat 231 alumnes de Barcelona de P3 a l'educació privada o concertada.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article