El dispositiu d'atenció immediata per a joves migrants sols s'ubicarà de forma provisional a Collserola

El conseller El Homrani ha convocat el proper dilluns el centenar d'alcaldes dels municipis amb algun centre destinat a aquests joves per articular un pla de suport


El dispositiu d'atenció immediata per a joves migrants sols s'ubicarà en un edifici de titularitat pública de l'entorn de Collserola i està previst que es posi en marxa el proper 25 de juliol.

Aquest dispositiu serà provisional, ja que el Govern treballa amb la idea d'obrir a finals d'any el definitiu en mòduls prefabricats en un solar de Barcelona, després que no hagi prosperat el projecte per construir l’equipament a la Zona Franca.

L’objectiu del centre d’atenció immediata és aglutinar tots els tràmits inicials dels joves, com la identificació o la revisió mèdica, o un primer contacte amb els educadors socials. Així mateix, se’ls oferirà menjar, roba i productes d’higiene personal. Segons la secretària d’Infància, Adolescència i Joventut, Georgina Oliva, la previsió és que els joves romanguin un màxim de 24 hores en aquest dispositiu, mentre se’ls busca una plaça per un centre d’emergència. De fet, una de les intencions del centre és evitar als joves que estiguin molt temps a les comissaries dels Mossos d’Esquadra. El dispositiu obrirà durant tot el dia, i podrà atendre 600 menors al mes, uns 50 al mateix temps.

D'altra banda, el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir El Homrani, ha convocat per aquest dilluns un centenar d'alcaldes dels municipis que tenen algun centre per a joves migrats sols, per posar en comú les experiències, demanar la col·laboració de tots els agents i administracions i articular un pla de suport.

En el primer semestre d'aquest any, han arribat a Catalunya 1.129 joves estrangers sense referents; l'any passat, en aquest període, en van arribar 1.008.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article