La PAH abandona l’ocupació i aconsegueix una reunió amb Ajuntament de Barcelona, Govern i Estat

Els membres de la plataforma que ocupaven el consistori barceloní han sortit de l'edifici set hores després d'entrar-hi


La Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) mantindrà dilluns una reunió a quatre bandes amb el govern d'Ada Colau, amb el de Quim Torra i amb el de Pedro Sánchez per negociar un pla d'emergència que permeti donar resposta a les més de 600 famílies desnonades a Barcelona que no tenen accés a un “allotjament digne”.

Així ho ha anunciat el portaveu de l'entitat, Santi Mas de Xaxàs, davant la porta del consistori barceloní, un cop els membres de la PAH que ocupaven l'edifici l'hagin abandonat després de més de set hores de protesta. Mas de Xaxàs, ha recordat que aquestes famílies es troben allotjades en llocs “precaris” i “temporals”, molts dels quals, segons ha dit, no compleixen les mínimes condicions de salubritat.

La reunió a quatre bandes ha de tenir lloc dilluns vinent, segons ha anunciat també la plataforma, i hi haurà representants de la delegació del govern estatal a Catalunya, del Govern i del consistori. “Hem aconseguit el que diuen que és impossible”, ha afirmat Mas de Xaxàs, que és “asseure les tres administracions en una mateixa taula”.

El portaveu de la PAH també ha explicat que la situació que viuen les 600 famílies desnonades és “dura”, ja que “venen de l'angoixa, del patiment i de la incertesa d'un desnonament” i després passen per la incertesa de no saber on viuran o de si podran entrar a la mesa d'emergència, que d'altra banda, té una llista d'espera de dos anys, ha remarcat. A més, ha criticat que sovint se'ls dona allotjaments provisionals que no tenen les condicions de dignita

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article