Metges de Catalunya exigeix a les direccions d'atenció primària que acabin “realment” amb la sobrecàrrega de treball

Insta a detallar per escrit les mesures que s'adoptaran per respectar l'acord de sortida de vaga


Metges de Catalunya (MC) ha presentat aquest dijous i divendres un requeriment exprés als comitès de seguretat i salut de les set direccions d’atenció primària de l’Institut Català de la Salut (ICS) perquè estableixin les mesures necessàries per limitar les càrregues de treball dels facultatius i adequar el nombre de visites diàries a la seva jornada assistencial, com recull l’acord de sortida de vaga signat a finals de novembre de 2018.

La sobrecàrrega de treball continua, apunta el sindica, va ser la causa principal de la vaga de finals de l'any passat. Per això, l'organització reclama que es posi fi a la “saturació de les consultes” i detallin per escrit en el termini d'una setmana quines mesures s'adoptaran per respectar l'acord de sortida de vaga.

El sindicat ha denunciat en reiterades ocasions que diverses direccions d'equips d'atenció primària estan bloquejant les mesures pactades amb l'ICS per millorar les condicions de treball dels facultatius, “amb la intenció de destruir l’essència de l’acord signat i perpetuar el maltractament cap als professionals”.

En aquest sentit, una enquesta interna feta pel sindicat el maig passat constata que tres de cada quatre professionals creu que encara hi ha una sobrecàrrega assistencial que té efectes sobre la qualitat del servei i el benestar professional.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article