El nou tinent d’alcaldia de Seguretat de Barcelona planteja el “retorn assistit” dels joves migrants que viuen al carrer

L'associació Exmenas considera “irresponsables” les declaracions de Batlle i avisa que això no frenarà els joves i els farà “més vulnerables”


El tinent d'alcaldia de Seguretat de Barcelona, Albert Batlle, ha posat sobre la taula aquest dilluns el “retorn assistit” dels joves estrangers no acompanyats que viuen al carrer. En declaracions a Ser Catalunya, Batlle ha argumentat que la legislació “parla sempre de l'interès superior del menor”. “I quin és l'interès superior? Tenir un entorn social, familiar i comunitari, per conflictiu que pugui ser aquest entorn. Un nen sempre estarà millor amb la seva família, per problemàtica que pugui ser, que vivint als Jardins de Sant Pau o al Pou de la Figuera”, ha continuat.

Batlle ha assegurat que el terme “expulsió” o “expatriació” no forma part del seu vocabulari, i ha insistit en “retorns assistits”, perquè “una cosa és agafar-los amb un avió i enviar-los i una altra és que aquest retorn sigui acompanyat”.

Segons Batlle, cal parlar amb els serveis socials i educatius de totes les administracions, però també cal fer un “abordatge des del punt de vista de la seguretat” quan es parla de joves migrants sols. Ha reconegut que és una qüestió amb la que cal ser prudent, perquè “de seguida salten totes les alarmes”, però ha defensat plantejar l'opció d'un retorn “assistit” dels joves migrants sols que viuen al carrer.

Després ha afegit que potser una part d'aquests nens es poden integrar, però ha defensat que cal tractar aquest tema amb tots els actors implicats, també amb els països d'origen, en aquest cas el Marroc. “I si s'ha de fer [el retorn] s'ha de fer molt bé”, ha indicat el tinent d'alcaldia, que ha insistit que tot plegat es faria “en interès superior del menor”.

Migrar per tenir un futur

L'associació Exmenas ha considerat “irresponsable” que el tinent d'alcaldia de Seguretat de Barcelona, Albert Batlle, hagi plantejat el “retorn assistit”. A través de Twitter, l'entitat ha avisat que això no frenarà els joves, “que migren per tenir un futur millor, amb la seva família o sense”.

A més, adverteix que això farà “encara més vulnerables” els que viuen a Barcelona. “És molt fàcil opinar quan no has hagut de migrar sol de casa teva, oi Albert?”, han etzibat els joves, que han remarcat que “donar solucions immediates a situacions complexes és irresponsable”.

 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article