Govern, Estat, Ajuntament i PAH creen un grup de treball per trobar reallotjaments dignes a persones desnonades

Destinar pisos de la Sareb és una de les propostes per donar solució a les 600 famílies de Barcelona

La Generalitat, el Govern espanyol, l'Ajuntament de Barcelona i la PAH han acordat crear un grup de treball de caràcter tècnic per trobar reallotjametns dignes a les persones desnonades.

Aquest és el principal resultat de la reunió que les quatre parts han mantingut aquest dilluns a la seu de l'Agència de l'Habitatge, després que la PAH ocupés el consistori barceloní el passat dijous. Les tres administracions han coincidit en apuntar que no es pot permetre que hi hagi 600 famílies a Barcelona, i 1.300 a Catalunya, provinents de desnonaments que estan reallotjades en pensions.

El grup de treball es reunirà la propera setmana i tractarà diferents possibilitats, entre elles, la possible disposició de pisos de la Sareb i altres grans tenidors, i també començaran a treballar en un pla d’acció efectiu de reallotjament que està previst que funcioni a partir de setembre.

Segons ha apuntat la PAH en un comunicat, han fet “possible l’impossible” després d’aconseguir que les tres administracions amb competències en matèria d’habitatge reconeguin que l’emergència habitacional “és responsabilitat de les tres” i que només amb una col·laboració entre elles es podrà donar una “resposta efectiva”. Així mateix, l’organització recorda que estaran “vigilants” per tal que tots els compromisos adquirits en la reunió siguin efectius les següents setmanes.

Per altra banda, a la sortida de la reunió els representants de les administracions també han valorat positivament la trobada. Agustí Serra, secretari d’Hàbitat Urbà i Territori del Govern de la Generalitat, ha destacat que calen acords amb la Sareb, i demana a l’Estat espanyol, de qui depèn en part la societat, que ajudi a fer possible aquesta entesa que passa primer de tot per veure la quantitat de pisos buits disponibles que té a Barcelona. Lucía Martín, regidora d’Habitatge de l’Ajuntament, s’ha felicitat per la implicació de la Generalitat i l’Estat amb una problemàtica que titlla d’“urgent”, tot recordant que han trobat a faltar aquest compromís durant els darrers anys. Per últim, Carlos Pietro, subdelegat del Govern Espanyol a Barcelona, ha assenyalat que contemplaran “totes les opcions que siguin possibles”, encara que ha volgut subratllar que és la Generalitat la que té “competències exclusives” en l’àmbit d’habitatge.

 

 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article