Una entitat de Vic impulsa un servei de bicicletes per a la gent gran

La iniciativa, pionera a la Catalunya Central, ofereix passejades en un tricicle adaptat

L'entitat sense ànim de lucre de Vic Aurora ha engegat un nou projecte perquè les persones d'edat avançada o amb mobilitat reduïda puguin tornar a anar en bicicleta. Es tracta d'un tricicle adaptat “que els permet tornar a sentir l'aire als cabells”, explica el director d'Aurora, Ramon Furriols.

El projecte compta amb fons de l'European Solidarity Corps. S'inspira en serveis similars que s'ofereixen a ciutats com Barcelona i Copenhaguen i és inèdit a la Catalunya Central. Tot i que inicialment s'ofereix només a Vic i Manlleu, no descarten desplaçar-se a altres zones properes.

Aurora Gestió de Projectes Socials ha presentat aquest dimarts el servei a la plaça Major de Vic i algunes persones han pogut fer breus passejades. La iniciativa l'han batejat com No Limits Bikes i la gent d'edat d'avançada –especialment aquelles que viuen en residències– són els principals destinataris. No obstant això, Furriols ha volgut subratllar que el servei també està adreçat a persones que tinguin “necessitats especials de mobilitat”.

El tricicle incorpora una cistella a la part davantera per a transportar persones, un reposapeus i coixins que fan còmode i més suau la passejada. A més, la conducció és fàcil –és necessari fer una breu formació on es donen consells de seguretat– i la intenció, ha dit, és que siguin voluntaris els que el condueixin.

Per aquesta raó, des de l'entitat han obert també una borsa perquè totes les persones que vulguin col·laborar en la iniciativa s'hi puguin inscriure. A hores d'ara compten amb un únic tricicle, malgrat que, si tingués èxit, ha avançat el director d'Aurora, l'acord amb el servei homòleg a Barcelona, la Cooperativa Biciclot, permetria disposar-ne de més.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article