Arrels llança una acció a Instagram per reivindicar que viure al carrer vulnera drets

L’entitat recorda, amb el hashtag #StopThisPhoto, que a Barcelona unes 1.200 persones viuen al carrer, també a l'estiu


Arrels Fundació aprofita l’estiu, en què les xarxes socials s’omplen d’imatges sobre les vacances, la platja o els viatges, per fer visible la realitat de les persones sense llar. Per això, ha llençat una acció a través d’Instagram, amb el hashtag #StopThisPhoto.

La iniciativa vol denunciar que, també a l’estiu, les persones sense llar segueixen dormint al carrer i molts dels seus drets són vulnerables, com ara el dret a la intimitat, a la higiene o a l’habitatge, entre altres. 

Per això, demana a la ciutadania a seguir el compte d'Instagram de la fundació i a compartir la campanya perquè a Barcelona no es repeteixin imatges que de persones que viuen al ras.

L’entitat també recorda que, a Barcelona, segons els darrers recomptes, viuen unes 1.200 persones al carrer. “Dormir sobre un cartró o en un caixer, dutxar-se a la platja o rentar la roba en una font pública és un fet tan habitual que passa desapercebut”, alerten a la fundació.

I si veiem algú dormint al carrer els dies de calor?

L’entitat, a més, alerta que, aquests dies en què les temperatures són més elevades, les persones que viuen al ras tenen més probabilitats de patir insolacions, cremades, cops de calor i deshidratació.

Per això, Arrels recull una sèrie de consells pràctics sobre què fer si veiem persones dormint al carrer aquests dies de calor més intensa. Així, per exemple, recomana que, durant el dia, la persona vagi a llocs públics climatitzats com biblioteques, estacions de transport o centres de salut.

També proposa a la persona anar als centres de dia que té l’Ajuntament de Barcelona i a centres oberts d’entitats socials. I, si ets un ciutadà que veu una persona vivint al ras, aconsella acostar-s’hi i xerrar per saber si necessita aigua o alguna cosa. I, en cas de veure que la persona es troba malament, no dubtar a trucar el 112.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article