La UVic-UCC i la UOC creen una aplicació per a donar suport als cuidadors de malalts d'Alzheimer

'Estic amb tu' articula comunitats de cuidadors per a compartir coneixements i experiències per millorar la seva qualitat de vida


La Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) i la Universitat Oberta de Catalunya (UOC), juntament amb l'empresa Confluència Solucions en Convergència Digital i Mobilitat han creat una eina per a millorar la qualitat de vida dels cuidadors informals de malalts d'Alzheimer.

L’aplicació ‘Estic amb tu’ permet establir comunitats de pràctica virtual posant en contacte cuidadors familiars de malalts d'Alzheimer perquè puguin compartir coneixements i experiències per a millorar la seva qualitat de vida i, a més, pal·liar el trastorn del cuidador millorant la informació i el suport social i oferint-li estratègies d'afrontament. L'aplicació vol donar un ús social a una recerca derivada d'una malaltia crònica amb més prevalença cada dia, l'Alzheimer, atès que se centra en l'anomenat “pacient invisible”, el cuidador o cuidadora informal. 

Durant 10 mesos, més de 50 persones han fet servir aquesta aplicació dividides en dos grups: un era format només per cuidadors i un expert que actuava com a moderador, i l'altre, per 22 cuidadors i 3 moderadors que eren professionals de l'àmbit sanitari. En tots dos casos, els cuidadors en fan un balanç molt positiu, ja que s'han sentit acompanyats, i han demanat que els grups continuïn. Fruit d'això, el pròxim objectiu és promoure l'aplicació entre associacions de cuidadors i fundacions que treballen amb malalts d'Alzheimer. 

‘Estic amb tu’ s'ha desenvolupat en el marc de la tesi doctoral de Montse Romero Mas, que s'està cursant a l'Escola de Doctorat de la UVic-UCC i que dirigeixen Anna Ramon Aribau, d'aquesta universitat, i Beni Gómez-Zúñiga, investigadora del grup Psicologia, Salut i Xarxa (PSiNET) de la UOC, per a l'empresa Confluència Solucions en Convergència Digital i Mobilitat, SL. Les quatre parts han signat un conveni de coautoria i han formalitzat el resultat d'un treball col·laboratiu que ja es va presentar en el Mobile World Congress 2019.

 

 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.

greg matto catalan
1.

oferim un 2% de préstec fiable per fer negocis i per pagar les despeses mèdiques en contacte amb [email protected]

  • 0
  • 0

Comenta aquest article