1.268 famílies han accedit a un lloguer social des del restabliment de les lleis d'emergència habitacional

Els propietaris d'habitatges que són grans tenidors estan obligats per llei a oferir un lloguer de tres anys, adaptat a les rendes dels llogaters


1.268 famílies han pogut optar a un lloguer social adaptat a les seves rendes des del restabliment de les lleis d'emergència habitacional el febrer passat, quan el Tribunal Constitucional va aixecar la suspensió que hi havia sobre alguns dels seus articles.

És la xifra que aporta el Departament de Territori i Sostenibilitat, que recorda que aquelles lleis estableixen un lloguer social obligatori amb la voluntat de pal·liar les situacions d'emergència habitacional i oferir una alternativa a les famílies perquè no siguin desnonades. Els propietaris d'habitatges que són grans tenidors estan obligats a oferir aquest lloguer social, en cas de necessitat del llogater.

El propietari ho ha de comunicar a través d'un burofax al llogater, que té 30 dies per respondre a l'oferiment. Els dubtes es poden adreçar al servei Ofideute de l'Agència de l'Habitatge de Catalunya.

La llei estableix aquest lloguer social com un sistema transitori i excepcional per al reallotjament dels ocupants que es troben en risc d'exclusió residencial i que es poden trobar en una situació de pèrdua de l'habitatge, sempre i quan no tinguin cap possibilitat d'accedir a l'ús legítim d'un altre habitatge.

La norma també afegeix que els propietaris que siguin grans tenidors estan obligats, com a última mesura, a oferir als ocupants el reallotjament a un habitatge de la seva titularitat, en règim de lloguer i per un termini de tres anys.

Es considera que són grans tenidors les persones jurídiques propietàries de pisos amb més de 1.250 metres quadrats de superfície habitable, les entitats financeres i els fons d'inversió. En aquest cas, han d'oferir un contracte de lloguer social a les famílies residents si aquestes es troben sota el llindar d'exclusió residencial.

Aquest contracte es formalitzarà per un període de tres anys amb unes rendes que aniran en funció dels ingressos de la unitat familiar en un escalat del deu, el dotze o el divuit per cent dels ingressos, segons el cas.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article