Les entitats de lluita contra el VIH denuncien que la ‘Llei Aragonès’ “mercantilitza” els serveis públics bàsics

El Comitè Primer de Desembre demana retirar el projecte de llei i consensuar un nou model


El Comitè Primer de Desembre, que agrupa 20 entitats que lluiten contra el VIH a Catalunya, ha denunciat que la Llei de contractes de serveis a les persones, anomenada ‘Llei Aragonès’, “mercantilitza” els serveis públics bàsics. La plataforma ha alertat que la llei “obre la porta a la privatització” d'aquests serveis, així com a la desaparició de les entitats sense ànim de lucre i de caràcter comunitari.

És per aquest motiu que des de la plataforma han demanat la retirada del projecte de llei i l'obertura d'un debat per consensuar un model que doni resposta a les necessitats tant de les entitats que treballen en l'àmbit com a les persones ateses. A més, les entitats han demanat que, fins que no es consensuï el nou model, es garanteixi la sostenibilitat econòmica de les entitats.

Les entitats han criticat que les clàusules socials que preveu el projecte de llei siguin opcionals i estableixin rangs d'entre el 30% i el 40% de puntuació de les ofertes pel que fa al valor del preu, cosa que han considerat que provocarà que siguin les grans empreses multinacionals les més ben situades per obtenir els contractes.

“No permetrem que se'ns imposi un model que ens condemna a desaparèixer i a no garantir l'objectiu de transformació social”, ha apuntat la plataforma a través d'un comunicat, en què també ha criticat que la ‘Llei Aragonès’ “no fa més que agreujar encara més un model que ja de per si no és capaç de generar canvis socials imprescindibles”.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article