II Jornades " La complexa relació biopsicosocial"

Una proposta per reflexionar entorn l'atenció integral de la persona des del punt de vista professional en el països desenvolupats en la tecnologia


En aquells països on els models preventius han pogut implementar-se i el progrés de la medicina i la biotecnologia s'han posat al servei de la salut, la satisfacció i el benestar de la població han augmentat. Tot i així, hi ha tota una sèrie d'efectes secundaris, poc valorats en el seu moment, que ara duen a un debat social on hi intervenen, a banda dels professionals i els investigadors, les demandes dels pacients i de la classe política i la influència dels mitjans de comunicació. També cal tenir present la indústria farmacèutica com un element important d'aquesta realitat social. Per altra banda, cada cop hi ha més estudis i veus crítiques entorn l'atenció que els professionals ofereixen a les persones degut a la seva tendència a la despersonalització i a la medicació com a recurs primer i gairebé únic. Lluny de realitzar-se un debat a fons, sovint només s'apunten les queixes i els problemes, i això va en detriment de la motivació del professional, que rep una pressió social cada cop més elevada, i de la satisfacció del pacient, que no pot expressar-se amb tranquil·litat. És per això que l'Institut d’Estudis de la Salut (IES) la Fundació Congrés Català de Salut Mental (FCCSM) i la Societat Catalana de Medicina Familiar i Comunitària (CAMFiC) organitzen aquestes Jornades que tindran lloc el proper 12 i 13 de febrer al CosmoCaixa de Barcelona (C/ Isaac Newton, 26 08022 Barcelona Tel. 93 212 60 50).

Les jornades estan dirigides a metges, infermeres, psicòlegs, treballadors socials i altres professionals de la salut i l'atenció sociosanitària. Concretament, les jornades estan pensades per donar resposta a les següents preguntes entorn el model sociosanitari actual:

• En quins models i ideologies se sustenta?
• Prepara els professionals per a l’exercici de funcions assistencials?
• Promou una pràctica solidària, viable a mig termini i sostenible?
• Fomenta el treball interdisciplinari entre les professions vinculades amb la salut?
• I més en particular, quines alternatives existeixen i s’estan provant avui en dia amb la finalitat de disminuir les insuficiències de la formació actual?
• Les alternatives tenen present els elements de complexitat inherents a l’aprenentatge per l’experiència?
• Les alternatives tenen en compte la validació de l’experiència intersubjectiva com a aproximació a l’objectivitat d’allò observat?


Hi donen suport l'Equip de Prevenció en Salut Mental-Atenció als Pacients amb risc de Psicosi (ICS), el Consell de Col·legis de Metges de Catalunya i els Consell de Col·legis de Diplomats en Infermeria de Catalunya, el Col·legi Oficial de Psicòlegs de Catalunya i el Col·legi Oficial de Diplomats en Treball Social i Assistents Socials de Catalunya. Hi col·laboren el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya i la Fundació "la Caixa".

per tenir més informació consultar a la pàgina de les jornades:  "La Complexa relació biopsicosocial"

per a inscriure's:  inscripcions


Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article