El Banc de Sang alerta que calen 20.000 donacions a l'agost per atendre els hospitals catalans

L'entitat alerta que els últims episodis de calor han fet baixar les aportacions i que els nivells de reserves són baixos


El Banc de Sang ha alertat que els hospitals catalans necessitaran 20.000 donacions de sang durant el mes d'agost (unes 800 diàries) per atendre malalts i accidentats.

Segons l'entitat, durant el juliol les aportacions de la ciutadania han baixat un 20% a Catalunya en relació a l'any passat, mentre que el subministrament als hospitals ha augmentat un 10%. El descens té a veure, segons l'entitat, amb els episodis de calor.

En aquests moments hi ha reserves de sang per a set dies, quan, subratlla, allò òptim és que n'hi hagi per a deu. Dels grups més sensibles, els negatius, hi ha sang per a tres dies, per la qual cosa l'entitat demana a les persones amb aquest grup sanguini que s'acostin a donar-ne abans de marxar de vacances.

Finalment des del Banc de Sang recorden que el 15 de juliol es va activar la campanya 'Aquest estiu, anima't a donar sang', que proposa que tothom que faci una donació comparteixi la imatge a través de les xarxes socials per animar altres persones a seguir el seu exemple.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article