Entitats de la salut mental i les addiccions reclamen al Govern que aquests àmbits siguin “prioritat de país”

Han demanat a Quim Torra recursos i un pla de treball per implementar el Pla Integral d'atenció a ambdós col·lectius


Representants de diverses entitats del sector de la salut mental i les addiccions de Catalunya han demanat al president de Generalitat, Quim Torra, i a diversos membres del Govern que les polítiques públiques en aquests dos àmbits “es situïn en primera línia” i que siguin una “prioritat de país”.

Durant una reunió a la Generalitat, les entitats implicades en el desenvolupament del Pla Integral d’atenció a les persones amb trastorn mental i addiccions van traslladar al Govern en quin punt es troba actualment l’estratègia 2017-2019 d’aquest Pla i van demanar establir un nou full de ruta que possibiliti un acompanyament de qualitat per a les persones. En aquest sentit, van incidir en que s’ha de dotar-lo dels recursos econòmics que permetin fer-ho, així com “lideratge i impuls polític”, assenyalen en un comunicat. El president Torra va emplaçar les entitats al pròxim mes de setembre per tal d’abordar una estratègia per al període 2020-2022.

L’any 2014 es va definir una primera estratègia a tres anys d’aquest Pla com una aposta d’ampli consens entre persones amb problemes de salut mental i addiccions, les seves famílies, les entitats del sector i els seus professionals i la Generalitat.

Amb la reunió d’ahir, les entitats –entre elles, Ammfeina Salut Mental Catalunya, Associació Encaix, BCN Salut Mental, Consorci de Salut i Social de Catalunya, Federació Catalana de Drogodependències, Federació Salut Mental Catalunya, Fòrum Salut Mental, La Unió, VEUS– van reclamar refermar aquesta aposta per seguir afrontant els nous reptes en l’àmbit de la salut mental i les addiccions i van demanar que aquest Pla sigui l’impulsor d’una estratègia àmplia de país.

 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.

René Barcelona
1.

Se hace necesario renovar el modelo de atención, con iniciativas como
https://projecteoriol.blogspot.com/
HAy que hacer una reflexión profunda de como repartimos los recursos, a quien se los damos y que modelo queremos para el futuro.

  • 0
  • 0

Comenta aquest article