Open Arms assegura que ja són 124 els nàufrags que ha rescatat i reitera que li cal “un port segur”

En una primera operació es van salvar 55 persones del mig del mar, i en una segona, unes hores més tard, 69


El vaixell de l'oenagé Proactiva Open Arms, l'Open Arms, porta a bord 124 persones rescatades al mar Mediterrani, segons ha explicat l'entitat al seu compte de Twitter. Ahir al vespre anunciava que n'havia salvat 55 d'una pastera a punt d'enfonsar-se, entre elles 16 dones i dos nadons bessons de nou mesos. “55 persones que han estat comprades i venudes com a esclaves, torturades, abusades sexualment”, alerten a l’ONG.

Hores més tard l'entitat duia a terme un segon rescat, igualment en aigües del Mediterrani. En aquest cas eren 69 persones “amb signes inequívocs de la violència soferta a Líbia”. Entre aquesta segona tongada de rescatats també hi havia dos nens i dues dones embarassades, una d'elles de nou mesos “amb contraccions”.

El vaixell, amb les 124 persones a bord, busca ara “un port segur per desembarcar-les”. Hores després de fer aquest anunci a Twitter, Proactiva Open Arms també ha piulat que els ha arribat “notificació” del govern italià. “Sobre els nostres caps una multa de 50.000 euros si entrem en aigües italianes i comís del vaixell”.

A això hi sumen les “amenaces” del govern espanyol, tal com l'entitat es refereix a l'advertència que ha fet la portaveu de l'executiu en funcions, Isabel Celáa, que ha afirmat aquest divendres que l'equip encapçalat per Pedro Sánchez espera que el vaixell Open Arms actuï "d'acord amb els convenis internacionals i la normativa estatal que li és d'aplicació".

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article