Les famílies monoparentals tindran dues setmanes més de baixa en cas de fill amb discapacitat o part múltiple

Fins ara, les famílies només disposaven d'una setmana


Les famílies monoparentals tindran dues setmanes més de permís retribuït en cas que tinguin un fill amb discapacitat de naixement o cura davant un part, adopció o acolliment múltiple, segons ha anunciat aquest dilluns el Ministeri de Treball.

D'aquesta manera, segons el govern espanyol, s'iguala el dret de les famílies monoparentals a la de dos progenitors a gaudir del període addicional en aquests casos, dels quals la gran majoria són dones.

El nou disseny de la prestació –com a dret individual– va donar lloc a una situació no prevista en els casos de famílies monoparentals, com és el repartiment equitatiu entre els dos progenitors de les dues setmanes addicionals en cas de discapacitat del menor o de part, acolliment o adopció múltiples entre als dos progenitors i que en les famílies monoparentals es limitava a una setmana.

Amb el criteri dictat per l'Institut Nacional de la Seguretat Social (INSS), s'iguala el dret entre els dos models de família i que els menors puguin rebre l'atenció necessària tinguin un o dos progenitors.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article