Les piscines municipals de Barcelona ja no podran prohibir el ‘topless’

La plataforma Mugrons Lliures va demanar a l'Ajuntament que retirés la prohibició perquè ho considera discriminació de gènere


A partir d’ara les dones podran fer topless a totes les piscines municipals, ja siguin cobertes o a l’aire lliure. Així ho ha especificat l’Ajuntament de Barcelona en un comunicat.

La plataforma Mugrons lliures va demanar a l’Ajuntament de Barcelona que retirés la prohibició del topless en els centres esportius ja que ho considerava una pràctica discriminatòria.

En aquesta línia, el consistori, a través de l’Oficina de la No Discriminació ha emès una circular on dona la raó a l’organització i assenyala que promoure unes normes específiques de vestuari per a les dones suposa “una discriminació per motius de gènere”.

Fins ara, cada centre municipal de la ciutat aplicava normatives diferents per al topless, algunes ho prohibien i altres no. A partir d’ara, però, es podrà fer topless en les 14 piscines de la ciutat.

Sanz recorda que el ‘topless’ no ha estat mai prohibit

Per la seva banda, la tinenta d’alcaldia d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat, Janet Sanz, ha recordat aquest dimarts que “no existeix cap tipus de normativa que prohibeixi aquesta pràctica en les piscines municipals” i que per tant “no s’ha de prohibir en cap cas”.

Tot i això, Sanz també ha explicat que des del consistori no han hagut d’aplicar mai cap sanció per aquest motiu i assenyala el desconeixement de la norma existent com a responsable del conflicte que s’ha generat.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article