Barcelona inaugura al Parc de la Pegaso una nova àrea de jocs feta amb la col·laboració de nens de l’entorn

Es tracta d’un dels cinc espais de joc singular previstos en un pla de l'Ajuntament sobre la qüestió


El Parc de la Pegaso del barri de la Sagrera, a Barcelona, inaugurarà aquest divendres una nova àrea de jocs infantils, que s’ha fet amb la col·laboració de nens i nenes d’escoles de l’entorn. La instal·lació, una gran estructura en forma de pop, és un dels cinc espais de joc singular previstos dins del Pla de joc a l’espai públic de l’Ajuntament de Barcelona, que a més d’aquest i del que es va inaugurar el 2018 a la plaça del Sol de Gràcia, preveu la inauguració durant aquest any d’altres zones de jocs als Jardins de la Indústria, a l’Eixample, al Parc Central de Nou Barris, i també la construcció a partir de finals d’any d’un altre espai a l’avinguda Meridiana, al districte de Sant Martí.

La tinenta d'alcaldia d'Ecologia, Urbanisme i Mobilitat, Janet Sanz, ha explicat que pel consistori “és una obsessió fer de Barcelona un espai on poder jugar en qualsevol racó” i per això s'ha mostrat molt satisfeta per la inauguració d'aquest espai del qual també n'ha destacat la seva innovació, que espera que es traslladi a la resta de la ciutat.

“Normalment entenem que els parcs han d'estar d'alguna manera tancats o han de tenir els tipus de jocs clàssics per als nens i nenes, però inspirant-nos en altres ciutats i a través de l'Institut de la Infància hem començat un procés per elaborar un veritable pla del joc per a la ciutat que incorpori nous elements”, ha afegit.

Aquest nou parc, que simula l'ecosistema marí, també té un element d'inclusivitat, ja que compta amb una part accessible per a infants amb dificultats de mobilitat. En concret, la instal·lació té un tobogan accessible per a nens i nenes amb cadira de rodes i una mena de telèfon que els permet comunicar-se amb altres infants que es trobin dins de l'estructura principal.

Per altra banda, Sanz també ha anunciat la voluntat del consistori barceloní de retirar la prohibició de jugar a pilota als diferents espais de la ciutat. "Hem impulsat propostes en la direcció de no criminalitzar i permetre amb seguretat i normalitat el joc a la pilota als parcs", ha explicat la tinenta d'alcaldia, que ha afegit que l'objectiu del govern municipal és que aquesta prohibició surti de l'ordenança pública. A més, Sanz també ha dit que ja s'estan retirant alguns cartells de prohibició de pilotes en parcs.

Per la seva part, la regidora del districte de Sant Andreu, Lucía Martín, també s'ha mostrat “molt contenta” per la inauguració de la nova zona de jocs en què ha explicat que s'han fet servir “quatre processos participatius, en tres dels quals hi han participat 173 nens i nenes de les escoles Congrés-Indians, Pegaso i Turó Blau”. “Aquests infants han estat aquí al parc, participant en el disseny d'aquesta àrea com un repte educatiu”, ha afegit.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article