Barcelona acorda amb els manters crear una taula de negociació per abordar “l'ocupació i l'emergència social”

L'Ajuntament s'ha reunit aquest dimecres amb els representants de la venda ambulant


L'Ajuntament de Barcelona i els venedors ambulats comencen a negociar. Després de setmanes de polèmica per la presència dels manters als carrers de la ciutat i les solucions que s'hi poden aplicar a les problemàtiques que envolten el fenomen, aquest dimecres els tinents d’alcaldia Jaume Collboni i Janet Sanz han mantingut una trobada amb representants dels venedors ambulants.

En aquesta reunió, segons fonts del govern municipal, han acordat convocar per a la propera setmana una taula que tracti “de forma integral les polítiques d’ocupació i d’emergència social per abordar la problemàtiques de les persones que exerceixen la venda ambulant no autoritzada a la ciutat”.

Pocs detalls més han transcendit de la trobada, però des de l'Ajuntament han volgut reiterar “que la venda ambulant no autoritzada no és possible a la ciutat” i insistir en “el seu compromís de mantenir i reforçar totes aquelles polítiques destinades a buscar solucions laborals i socials per aquestes persones, amb especial atenció a les més vulnerables”.

L'Ajuntament exclou Batlle de la taula de negociació

El tinent d’alcaldia d’Economia, Treball, Competitivitat i Hisenda, Jaume Collboni, ha assegurat que no “està previst” que el tinent d'alcaldia de Seguretat, Albert Batlle, assisteixi a la taula de negociació i grup de treball transversal que l’Ajuntament de Barcelona i els manters iniciaran la setmana vinent i van pactar aquest dimecres.

Això és degut al fet que l’ajuntament fa un plantejament de reinserció sociolaboral i d’emergència social a l'hora de tractar la qüestió en aquest espai de diàleg. Collboni ha afirmat, però, que hi haurà els “responsables no només polítics sinó tècnics”.

El primer tinent d’alcaldia ha recordat que l’ajuntament va llançar una campanya de conscienciació el dia 2 d’agost que vol arribar als consumidors per tal de promocionar “el comerç legal i que paga impostos”.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article