El programa ‘Reincorpora’ aconsegueix un 70% d'inserció sociolaboral entre la població reclusa

Un total de 328 persones van ser contractades a Catalunya l'any passat, després de participar en el programa


El programa ‘Reincorpora’, dirigit a adults i joves de centres penitenciaris i Centres Educatius de Justícia Juvenil catalans en la fase final de la seva condemna, va aconseguir, l'any passat, un 70% d'inserció sociolaboral entre els participants que van acabar-lo. Aquest percentatge, que s'ha quintuplicat des de l'inici del programa, representa un total de 328 persones contractades a Catalunya l'any passat, del total de 613 que van participar-hi.

Des de la seva creació, gairebé 4.000 persones se n'han beneficiat. El programa es dur a terme gràcies a la col·laboració entre La Caixa i el Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya a través del Centre d'Iniciatives per a la Reinserció (CIRE).

El programa ofereix itineraris personalitzats adaptats a les necessitats de preparació tècnica i personal dels interns, i que combinen formació, accions de servei a la comunitat i integració laboral, amb l'objectiu que la persona ampliï les seves competències, reforci valors i millori habilitats personals i professionals que l'ajudin en el camí que fa cap a la plena inclusió social i laboral.

Les formacions, l'any passat, van combinar formació en competències transversals i teòriques amb la realització de pràctiques no laborals a l'empresa ordinària. Els participants s'han pogut formar com a auxiliar de cuina, cambrer de restaurant i cambrer de pisos, iniciació a la xarcuteria i la carnisseria, dependents, operari de magatzem i atenció sociosanitària, entre d'altres.

Reincorpora també vetlla per la participació dels interns en serveis a la comunitat dirigits a donar resposta a les necessitats de l'entorn més immediat i a fomentar competències, habilitats i valors, al mateix temps que promou la participació social i el compromís cívic dels participants.

L'any passat, a Catalunya, 815 persones es van beneficiar d'aquestes iniciatives, entre les quals hi ha accions d'atenció i acompanyament de persones amb discapacitat, col·laboració amb bancs d'aliments, venda de roses per Sant Jordi i una jornada esportiva amb valors.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article