Les ràdios locals emetran el nou programa "Vivim Junts"

Acostar les realitats dels principals col·lectius d'origen estranger i, alhora, dotar la població d'elements de comprensió sobre la interculuralitat actual del país són els objectius de la iniciativa


La Federació de Ràdios Locals de Catalunya i el Departament d'Acció Social i Ciutadania, concretament, la Secretaria per a la Immigració, han firmat un conveni per engegar la iniciativa "Vivim Junts". Es tracta d'un acord que concreta la producció i l'emissió d'un espai radiofònic que també té la col·laboració del Centre UNESCO de Catalunya-UNESCOCAT. El títol del programa: “Vivim Junts” i l'objectiu és acostar, a través de les ràdios locals, als diferents col·lectius d'origen estranger i d'origen autòcton. Segons el conveni, de moment, s'emetran una dotzena de capítols, d’uns cinc minuts de durada, cadascun dedicat a un dels principals col·lectius d’origen estranger presents a Catalunya. La previsió és emetre’n un a la setmana.

"Vivim Junts“ aproparà a l’audiència els principals trets culturals de cada col·lectiu, els motius que motiven la seva emigració, la seva presència en el territori català, explicarà les realitats que viuen un cop són aquí o com aconsegueixen integrar-se. Per a la segona temporada està previst abordar diferents àmbits temàtics com la pluralitat religiosa, l’acollida, l’associacionisme d’origen immigrat, l’asil, els diferents usos dels espais públics, el reagrupament familiar, les dones immigrades o immigració.
 
Amb aquest projecte, el Departament d’Acció Social reforça les actuacions de sensibilització i coneixement mutu que estableix el Pacte Nacional per a la Immigració i el Pla de Ciutadania i Immigració 2009-2012. La Federació de Ràdios Locals de Catalunya treballa, des de fa temps, per incorporar progressivament en la programació de les emissores adherides la diversitat cultural. Actualment, la Federació aplega a més d’un centenar de ràdios locals i comarcals, la majoria de titularitat pública, d’arreu del Principat i suma una mitja aproximada de 300.000 mil d’oients. De moment, una quarantena de ràdios s’ha mostra interessada en l’emissió del “Vivim Junts”.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article