Reus instal·la jocs adaptats per infants amb mobilitat reduïda a 12 parcs

El projecte ha estat seleccionat a través dels Pressupostos Participatius de la ciutat

Els infants amb mobilitat reduïda de Reus podran gaudir dels parcs sense barreres. L’Ajuntament de la ciutat ha iniciat aquesta setmana els treballs d’instal·lació d’elements de joc adaptats per tots aquells nens i nenes que fins ara no podien jugar de forma lliure, reforçant d’aquesta manera el caràcter inclusiu dels parcs de la ciutat.

El projecte, amb un cost d’adjudicació de 81.085,73 euros, és un dels seleccionats en l’edició 2018 dels Pressupostos Participatius. En aquest sentit, Montserrat Flores, regidora de Participació, Bon Govern i Serveis Generals, ha destacat que la participació de la ciutadania “ens fa avançar en la implantació de nous serveis”. Així mateix, la regidora ha assegurat que “gràcies a la participació aconseguim noves mirades per introduir nous valors en la gestió dels servei públics. Introduir el criteri d’inclusió als parcs públics n’és un clar exemple”.

La proposta contempla la instal·lació de jocs adaptat en dotze parcs de la ciutat, entre ells, el Parc de Sant Jordi, el del Trenet o el de la Cultura de la Pau. Segons el consistori, els criteris de selecció dels parcs on actuar va tenir en compte la concurrència d’infants als parcs, la seva accessibilitat i les característiques dels elements existents. “En els parcs més concorreguts s'hi ha posat més esforç per equipar-los amb més elements nous i de majors dimensions”, apunta l’Ajuntament en un comunicat. D’altra banda, aclareixen que als parcs més petits de moment s’instal·larà un nou element adaptat més petit però seguint amb el criteri d'inclusió.

Els treballs, gestionats per les Brigades Municipals i adjudicats a l’empresa Oziona Soluciones de Entretenimiento SL, s’han iniciat amb els obres de  fonamentació, i properament s’instal·laran els aparells de joc.

A banda de la instal·lació dels nous jocs accessibles, els treballs que s’executen des d’aquesta setmana contemplen també la retirada de les estructures velles i dels elements delimitadors dels espais de seguretat, els moviments de terres per a la confecció de la fonamentació dels nous elements, el formigonat dels nous fonaments amb preparació dels sistemes de fixació dels nous elements i la restitució dels paviments amortidors de caigudes.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article