Les reserves de sang han augmentat un 5% respecte a l'any passat

Es necessitarien 1.000 donacions diaries per mantenir les reserves del Banc de Sang i Teixits


Tot i que a principis d’agost el Banc de Sang i Teixits alertava que les donacions de sang havien baixat un 20% a Catalunya en relació amb l’any passat, aquest dimecres la institució ha manifestat que ara mateix les reserves són un 5% superiors a les de l’any passat, malgrat el descens de donacions que acostuma a haver-hi durant els mesos d’estiu.

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha celebrat la dada en una visita al Banc de Sang i Teixits junt el president de la Generalitat, Quim Torra. Vergés ha avisat que, malgrat l'augment de les reserves, els dies per als que hi ha reserves no s'han incrementat i es mantenen en nou, un dia menys del que seria “ideal”. 

Per la seva banda, Torra ha aprofitat la visita per fer una crida a la ciutadania a donar sang amb l'objectiu d'assolir les 1.000 donacions diàries que es necessiten. Després de la visita a un dels laboratoris del Banc de Sang i Teixits, Torra ha reivindicat que es tracta d'una “institució puntera al país” i “capdavantera a Europa”.

A més, ha destacat que cada donació ajuda tres persones. “Recordem que cal tornar a donar sang i expressar aquesta solidaritat amb tothom”, ha subratllat el president de la Generalitat, mentre la consellera de Salut ha recordat que cal estar “sempre emetent” perquè la sang caduca.

 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article