Inicien una campanya de micromecenatge per estudiar la relació del càncer de tiroide amb el colesterol

El càncer de tiroide d’estirp epitelial, amb més de 120.000 nous casos l’any, és el càncer més freqüent del sistema endocrí


L'Institut d'Investigació Biomèdica Sant Pau (IIB Sant Pau) ha iniciat una campanya de micromecenatge per aprofundir en l'estudi del càncer de tiroide i la seva relació amb el colesterol.

El càncer de tiroide d’estirp epitelial, amb més de 120.000 nous casos l’any, és el càncer més freqüent del sistema endocrí. Per aquest motiu, l’objectiu final és generar un model experimental de càncer epitelial de tiroide de mal pronòstic per testar noves estratègies terapèutiques.

En total, són cinc els grups de recerca de l’IIB Sant Pau que participen en el projecte de micromecenatge: El Grup d’endocrinologia, diabetis i nutrició, el Grup de bases metabòliques dels risc cardiovascular, el Grup de cirurgia general i digestiva, el Grup d’investigació clínica en oncologia i el Grup de patologia molecular del càncer.

Els científics de Sant Pau volen donar continuïtat al projecte de recerca que van iniciar fa quatre any, on es demostra el paper que té el colesterol i un dels seus principals metabòlits, el 27-hidroxicolesterol (27HC) en el creixement del tumor de tiroide, així com en la seva agressivitat.

Tota la recaptació d’aquesta campanya anirà destinada a completar els estudis in vitro en models cel·lulars humans.

 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article