Els menús socials omplen el buit que deixen les beques menjador

La campanya per garantir l’alimentació infantil a Bigues i Riells a l'estiu arriba gairebé a 60 persones


Garantir l’alimentació de les famílies en situació d’especial vulnerabilitat: aquest ha estat l’objectiu dels menús socials que s’han dut a terme els mesos d’agost i setembre. Arran de la iniciativa d’una cuinera de l’escola El Turó, la Mary Serrano, d’oferir un menú social durant l’estiu a aquelles persones i famílies amb més necessitats.

Una seixantena de persones s’han beneficiat d’aquest servei, en la seva segona edició. Usuàries dels Serveis Socials, el Rebost Solidari, voluntàries a i l’Ajuntament de Bigues i Riells han sumat esforços per fer-lo realitat.

Mayte Escobar, regidora de Serveis Socials, ha descrit la iniciativa com “un èxit del treball en equip”. Escobar ha destacat la predisposició de les voluntàries del Rebost Solidari i de la població per millorar la qualitat de vida de les veïnes i veïns de Bigues i Riells.

La regidora de Serveis Socials ha recordat la voluntat de l’equip de govern “vetllar pel benestar de tots”. Per a Escobar aquesta acció forma part de tot un conjunt d'accions que s’afronten des de Serveis Socials per ajudar a les famílies que més ho necessiten.

Així, Escobar creu  que “s'ha de fer una feina integral, que no es pot quedar amb la fase purament assistencial sinó que cal buscar solucions efectives, per tal que puguin refer-se el més aviat i de la millor manera possible”.

Des del 29 de juliol la Mary Serrano dirigeix un equip de voluntàries que cuinen els àpats per a les famílies seleccionades per Serveis Socials. Ho fan els dilluns i els dimecres a la cuina de l’escola El Turó. Els menús cobreixen els dinars de dilluns a divendres per als infants, les mares i els pares. A més d’alguna persona gran amb mobilitat reduïda.

Aquesta iniciativa busca salvar el buit que deixen les beques de menjador escolar a l’estiu. Les famílies vénen a buscar els àpats a l’escola i l’agent cívic s’encarrega de fer-ho arribar a les persones grans amb mobilitat reduïda.

La Roser Cortés es va assabentar que feien falta voluntaris per cuinar i no s’ho va pensar dues vegades: “Sempre he pensat que ningú ha de passar gana”. La Jero Sánchez i Mercè Valls, són voluntàries del Rebost Solidari i també han valorat positivament l’experiència: “Ens resulta molt gratificant, gaudim col·laborant. De fet, des del Rebost també distribuïm caixes d’aliments per a tothom qui ho necessita”.

Tant les voluntàries, com la cuinera de l’escola El Turó, el Rebost Solidari i la regidoria el Consistori han expressat la seva voluntat de seguir oferint aquest servei l’any vinent.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article