La CCC i la Fedelatina arriben a un acord per assessorar a empresaris i treballadors llatinoamericans

L’acord té l'objectiu de facilitar la formació lingüística i comercial del col·lectiu llatinoamericà per afavorir la seva integració laboral


La Confederació de Comerç de Catalunya (CCC) i la Federació d’Entitats Llatinoamericanes de Catalunya (Fedelatina) han arribat a un acord per tal de col·laborar en l'assessorament laboral i professional d'empresaris i treballadors dels sectors de comerç, serveis i turisme. El conveni que han signat, "El comerç t'acull", representa la plasmació de la voluntat i la necessitat d'enfortir la imatge del comerç de Catalunya, de potenciar l'ús social i comercial del català com a llengua pròpia i vehicular i de facilitar la mútua integració, i les avantatges que aquesta proporciona, des del mercat laboral. La CCC s'ha compromès a oferir assessorament legal a botigues, empresaris i treballadors llatinoamericans, a rebre currículums i enviar-los a les empreses associades i a potenciar la participació dels empresaris i treballadors llatinoamericans als gremis. Per la seva banda, Fedelatina, a pres el compromís de fer conèixer els objectius i continguts del conveni i la possibilitat de fer arribar els currículums a la CCC a tots els seus associats.

La CCC la formen més de 350 gremis i associacions de Catalunya. Dins el marc de la seva campanya "Oberts al català", la CCC s'ha comproms a visitar botigues que tenen propietaris d'origen llatinoamericà, per tal de difondre les guies informatives i, alhora, oferir dues assessories personalitzades, una d'informació comercial i laboral i una altra de lingüística legal. La patronal del comerç català també s’encarregarà de rebre els currículums que arribin de Fedelatina per tal de fer-los arribar a les entitats associades a la CCC amb la finalitat de seleccionar les persones necessàries i incorporar-les al mercat de treball.

La Federació d’Entitats Llatinoamericanes de Catalunya (Fedelatina) és una de les principals federacions catalanes que aglutina associacions i persones d'origen llatinoamericà i que fomenta la integració mútua i la coordinació entre associacions. La Fedelatina s’ha compromès a comunicar als seus associats i als establiments del seu col·lectiu el contingut i els objectius de les campanyes “Oberts al català” i “El comerç t’acull” i a oferir-los la possibilitat d’introduir els currículums del seu col·lectiu a la xarxa de la CCC per gaudir de programes de formació, assessoria laboral i de la borsa de treball.

El projecte “El comerç t’acull”, té el suport de la Secretaria per a la Immigració de la Generalitat de Catalunya i de la Direcció d’Immigració de l’Ajuntament de Barcelona. I la campanya de la CCC  “Oberts al català” rep el suport del Departament d’Innovació, Universitats i Empresa, de la Secretaria de Política Lingüística i de la Secretaria per a la Immigració de la Generalitat de Catalunya, i de l’Àrea de Comerç de la Diputació de Barcelona.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.

JCGM
1.

Me llena de satisfacción este tipo de iniciativas que fomenten las relaciones de oprtunidad e integración entre los trabajadores y los organismos de ayuda, sin embargo me gustaría saber mas acerca de estos temas, por lo que les pediria remitirme los contactos a quienes me tengo que dirigir. gracias

  • 0
  • 0

Comenta aquest article