Augmenta un 22% el nombre de persones sense llar ateses per Arrels que no sap on rebre ajuda

L'entitat avisa que ha hagut d'orientar fins a 1.468 persones en situació de desemparament entre el juliol del 2018 i el juny del 2019


Arrels Fundació alerta que ha augmentat, del juliol del 2018 al juny del 2019, un 22% el nombre de persones sense llar que atén que no sap on pot anar a dutxar-se, canviar-se de roba o accedir a un allotjament o a serveis socials, entre altres. Es tracta de persones, explica l’entitat, que viuen de fa poc al carrer o que estan a punt de perdre la casa, però que “segueixen sense trobar resposta” per part de l’administració. En total, Arrels ha orientat 1.468 persones en aquesta situació.

L’entitat avisa que, de mitjana, ha hagut d’orientar 122 persones cada mes. El perfils més habituals són els de persones adultes soles, parelles, joves que han sortit de centres de menors i famílies amb infants. “Considerem molt preocupant la quantitat de persones que venen en aquesta situació”, denuncia l’entitat.

A més, la fundació també alerta que, malgrat haver escoltat i ajudat aquestes persones, no ha pogut “cobrir de manera continuada les seves necessitats”. Algunes d’aquestes necessitats són poder accedir a serveis higiènics (un 79,5%), poder-se canviar la roba (30,6%) o poder accedir a un allotjament (24,4%). Altres de les peticions han estat accedir a serveis socials, deixar les seves pertinences en algun lloc segur o què fer si han patit un robatori.

Arrels també denuncia que moltes de les 1.468 persones que ha atès venien a demanar orientació després d’haver acudit prèviament a serveis socials del seu barri o dels serveis específics de l’Ajuntament de Barcelona “sense haver obtingut cap resposta”. Per això, reclamen “més polítiques preventives perquè la gent no perdi la casa, per promoure l’accés a l’habitatge social o facilitar l’accés a serveis socials i recursos existents”.

“A curt termini, calen més serveis higiènics, habilitar consignes on les persones que viuen al carrer o en llocs inestables puguin guardar les seves pertinences durant un temps i obrir espais d’acollida nocturns i de baixa exigència a cada barri de la ciutat”, demana l’entitat.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article