Sonia Fuertes marxa a l'Ajuntament de Barcelona i Xavier Puig assumeix la presidència d'ECAS

La fins ara presidenta de la federació d'entitats s'incorpora com a comissionada d'Acció Social al consistori barceloní


La fins ara presidenta d’ECAS Sonia Fuertes ha estat nomenada aquest dilluns comissionada d’Acció Social de l’Ajuntament de Barcelona, motiu pel qual Xavier Puig assumeix la presidència d’ECAS (Entitats Catalanes d’Acció Social).

Segons ha apuntat l’Ajuntament de Barcelona, Fuertes té una llarga trajectòria professional en el món del tercer sector, en el qual ha treballat durant més tres dècades. Fuertes ha estat presidenta d’ECAS des de l’octubre del 2017, i també ha format part de les juntes directives de la Taula del Tercer Sector Social i l’European Anti Poverty Network (EAPN Espanya).

La nova comissionada s’emmarca dins de la quarta tinença d’alcaldia de Drets Socials, Justícia Global, Feminismes i LGTBI de l’Ajuntament de Barcelona i, per tant, dependrà orgànicament de la regidora Laura Pérez. El seu nomenament ajudarà també a reforçar el paper de l’Institut Municipal de Serveis Socials (IMSS), un ens públic que aglutina un miler de treballadores, una quarantena de Centres de Serveis Socials i més de 240 milions d’euros de pressupost ordinari.

La comissionada tindrà com a missions principals garantir la participació i el colideratge municipal al Consell Municipal de Benestar Social; el manteniment d’una relació fluida amb la Taula del Tercer Sector Social i el conjunt d’entitats, sindicats i plataformes social; el treball integrat de les diferents regidories socials de l’àrea; la innovació social i el bon funcionament de programes específics com el Làbora o les superilles socials; i l’atenció a les emergències socials a través del CUESB i d’altres dispositius específics, segons destaca l’Ajuntament de Barcelona.

D’altra banda, el nou president d’ECAS, Xavier Puig, és educador social i forma part de la Junta Directiva d'ECAS des dels seus inicis; en l'actual mandat era vicepresident i en nom de la federació és també vocal de la Junta Directiva de La Confederació del Tercer Sector Social. A més d'educador social, Xavier Puig és diplomat en magisteri i en direcció d’organitzacions no governamentals per Esade. Ha desenvolupat bona part de la seva trajectòria laboral a l'associació Ceps - Projectes Socials, de la qual és director, i ha estat vinculat a diferents plataformes i organitzacions socials amb diferents responsabilitats, entre les quals el Col·legi d'Educadores i Educadors Socials de Catalunya, EAPN-Espanya, La Confederació i Fedaia.

Xavier Puig assumeix la presidència en funcions com a mínim fins el proper mes d'octubre, en què la Junta Directiva de la federació valorarà les properes passes a seguir en relació a aquest mandat, que finalitza l'octubre de 2020. La resta de membres de l'òrgan de govern es mantenen tal com es van configurar ara fa dos anys, segons ha anunciat ECAS en un comunicat.
 

 

 


 

 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article