300 escoles i instituts comencen un programa pilot d'educació afectiva i sexual

L'objectiu del Departament d'Educació és ampliar-lo a tots els centres en tres anys


El proper mes d'octubre, 300 escoles i instituts començaran un programa pilot d'educació afectiva i sexual. 'Coeduca't' preveu que l'educació afectiva i sexual es treballi de manera transversal des de P3 fins a quart d'ESO.

Segons el director general de Currículum i Personalització, Josep Vallcorba, el programa vol potenciar “la reflexió continua, sistemàtica, rigorosa i seriosa” al voltant de tots els aspectes que envolten les relacions afectives, i superar així les influències “nocives” que els joves poden rebre.

L'objectiu del Departament és que d'aquí a tres cursos, el programa es pugui implantar a tots als centres catalans. Els continguts del programa 'Coeduca't' s'han elaborat en col·laboració amb entitats com ara l'Associació de Drets Sexuals i Reproductius, i tindrà un enfocament interdisciplinari. Hi haurà continguts per treballar en grup però també de forma individual, així com activitats escolars i extraescolars que tinguin en compte, doncs, la perspectiva de gènere.

El contingut s'adaptarà a les necessitats de cada etapa. Així, per exemple, a P3, es procurarà que els infants juguin amb tot tipus de jocs –nines o cotxes-, mentre que a Primària i Secundària s'incorporarà material com ara les pel·lícules, que poden servir per debatre situacions concretes.

El programa s'haurà d'incorporar al projecte educatiu de centre i caldrà que cada equip tingui un docent referent al centre, a la comissió d'educació i als serveis territorials. Cada centre avaluarà les seves necessitats a l'hora d'elaborar aquest projecte.

En paral·lel, també es farà formació de docents i es treballarà amb les universitats perquè ho incorporin als currículums dels graus i màsters.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.

Annibal Valencia
1.
El programa consisteix en introduir la ideologia de genere a escoles i instituts. L'Estat usurpa el dret dels pares de decidir els valors etics i morals en que volen educar els seus fills. L'escola no està per adoctrinar als nens en una ideologia o moral determinada sense respectar els dret dels pares d'educar en valors y moral que consideren millor pels seus fills. El que diu la Carta de Drets Humans, la Carta de Drets Fonamentals de la UE, etc.; també l'article 27. 3 de la CE i la Sentència del TS de 11/02/2009 sembla que no ho han llegit o per ells no serveix.
No vull que els meus fills siguien adoctrinats en ideologia de génere. La ideologia de génere no es cientifica, es ideologia, exactament como ho es el socialisme, el feixisme, el comunisme o el salafisme. No son coneixements i per tant no toca incloure-la com assignatura o traversalment en les diferents assignatures de l'ensenyament obligatori. Hi ha altres perspectives, diferents a la de génere, que si son cientifiques i no ideologiques. Pero per alguna cosa escullen la perspectiva de genere en l'ensenyament obligatori: Volen adoctrinar els fills de tots els ciutatats en la seva ideologia neomarxista.
Que Pedro Sanchez i Pablo Iglesias adoctrinin els seus fills, els nostres que els deixin en pau. Aquests politics i els politics d'esquerra catalans estan fent el mateix que feia el Dictador Franco adoctrinant els nens, fent-los resar a classe, obligant-los a anar a misa i cantar el Cara al Sol. Recordo molt bé la "Formación del Espiritu Nacional" i el "NODO".
Si aquest es el nou pais, La República, que volen crear els independentistes anem molt malament. Reclamo respecte als nens, als pares y a tots els ciutadans. NO ADOCTRINEU ALS NOSTRES FILLS!
  • 0
  • 0

Comenta aquest article