S'inicien les inscripcions de "Vacances en Família"

El programa oferix la possibilitat de gaudir de la Xarxa d'Albergs


"Vacances en Família" és un programa que promou el Departament d'Acció Social i Ciutadania i que ofereix a les famílies amb infants petits la possibilitat de gaudir d’unes vacances a preus molt avantatjosos en albergs de la Xarxa Nacional d’Albergs Socials de Catalunya (Xanascat), situats en indrets d’alt interès turístic i cultural de Catalunya. Alhora, potencia i facilita el coneixement de Catalunya. Aquest any s’ofereixen un total de 40.104 places a tot Catalunya, xifra que suposa que pràcticament es dupliquin les 22.180 places que es van oferir l’any 2009. Des de la posada en marxa del “Vacances en família”, l’any 2005, el nombre de places s’ha multiplicat per divuit, fet que evidencia l’aposta del Departament cap a les polítiques socials. Un cop s’hagi acabat l’edició del 2010, unes 81.000 persones corresponents a més de 16.400 famílies s’hauran pogut beneficiar del programa.

El programa es planteja com un ajut addicional a aquestes famílies i facilita que puguin gaudir d’un temps de lleure compartit tot intensificant els seus vincles afectius. D’aquesta manera, el programa s’adequa al objectius del Pla Estratègic d’Usos i Gestió dels Temps a l’hora de posar en valor el temps que comparteixen els membres de la família en passar junts aquesta estada.
 
Famílies destinatàries i procés d’inscripció
 
El programa està destinat a totes les famílies perceptores de les prestacions econòmiques i a les que reben la prestació universal per infant a càrrec de 0 a 3 anys i de 0 a 6 anys en el cas de famílies monoparentals i nombroses. Els períodes en els quals es pot gaudir del programa són: Setmana Santa; l’estiu; els ponts de maig, de la Diada, d’octubre, de Tots Sants i de desembre; i els caps de setmana de març a febrer del 2011. A partir d'avui mateix i fins el 22 de febrer es pot fer la inscripció a través de la pàgina web de la Xanascat o la pagina web de la Secretaria de Polítiques Familiars i Drets de Ciutadania. També és pot fer per telèfon  d'Atenció Ciutadana, 012.

La preinscripció dona dret a tenir un número i poder participar sorteig públic i davant de notari que es realitzarà el 25 de febrer a la Secretaria de Joventut.
 
Les famílies que no obtinguin plaça en aquest sorteig, així com aquelles que vulguin optar a participar al programa entre el setembre de 2010 i el febrer de 2011, podran fer la preinscripció entre el 5 i el 26 de juliol, i el sorteig se celebrarà el 29 de juliol.
 
més informació: Jove.cat

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article