Save the Children porta al metro de Barcelona la realitat dels infants que viuen en zones de conflicte

Amb una exposició de gran format l'organització vol conscienciar de la realitat que viuen un de cada cinc menors arreu del món


Save the Children ha volgut apropar la realitat que viuen els nens i nenes en països en conflicte a través d’una exposició amb vinils de gran format a l’intercanviador de l’estació de Diagonal del metro de Barcelona.

Amb motiu del seu centenari, l’organització denuncia que en els últims vint anys no hi havia hagut mai tants infants vivint en àrees afectades pels conflictes armats. Un de cada cinc menors arreu del món, aproximadament 420 milions, viu en zones de guerra.

La mostra titulada “No a la guerra contra la infància”, que compta amb la col·laboració de Transport Metropolitans de Barcelona, reuneix un recull de fotografies de nens i nenes de l’Afganistan, Síria, l’Iraq, Somàlia o el Iemen, països que se situen entre els 10 llocs al món on la infància és més castigada. Amb aquesta exposició l’organització alerta que les guerres d’avui dia són veritables guerres contra la infància: per cada soldat mort, hi ha cinc infants assassinats.

L’oenagè adverteix també que els espais que ocupa la infància – escoles, hospitals i les pròpies llars – s’han convertit en un objectiu militar. De fet, en els últims cinc anys s’han registrat més de 14.000 atacs contra escoles, professors i alumnes en 34 països del món. A més de les bombes, la infància pateix les conseqüències de la guerra de moltes altres maneres. Només al Iemen, més de 85.000 nens i nenes han mort de fam des que es va intensificar el conflicte ara fa quatre anys, en gran part pel bloqueig que les parts implicades en la guerra han fet de l’ajuda humanitària.

Per això Save the Children demana als Estats, institucions internacionals i d’altres forces de poder que assegurin que els nens i nenes estiguin protegits durant una guerra. Això passar per firmar la Declaració d’Escoles Segures, per establir els 18 anys com edat mínima per al reclutament militar, prohibir l’ús d’armes explosives en àrees poblades o endurir les condicions per a la venda d’armes, entre d’altres.

L’exposició “No a la guerra contra la infància” es podrà visitar fins el 4 d’octubre. Aquest dilluns 16 de setembre a les 18h es farà una visita institucional al vestíbul de l’estació que comptarà amb la presència de la presidenta de TMB i regidora de Mobilitat de l’Ajuntament de Barcelona, Rosa Alarcón, i del director de Save the Children a Catalunya, Antoni Pérez.

 

 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article