L'ACRA posa en marxa l'Observatori de la Dependència per analitzar i conèixer les necessitats del sector

La patronal vol poder adaptar-se als canvis com ara l'augment de dones llicenciades o la presència de les noves tecnologies als centres


Els propers 20 anys, el 40% de les dones ingressades en residències seran llicenciades universitàries i per tant, el sector s'haurà d'adaptar a les seves necessitats. L'ús de les noves tecnologies també canviarà si es té en compte que actualment, és un món “aliè” a la generació que ocupa els centres actualment.

Amb aquests dos exemples, el director d'estratègia de l'ACRA, l'Associació Catalana de Recursos Assistencials, justifica la necessitat d'un Observatori de la Dependència que permeti analitzar la realitat i debatre sobre les qüestions que el poden fer canviar. L'objectiu del projecte, segons Andreu, és crear un “espai de recerca i innovació” per tal de poder “entendre què tenim per prendre millors accions i planificar el futur”.

L'Observatori de la Dependència té format web i hi podran accedir professionals, empresaris i usuaris de manera que s'hi trobin estudis, dades i informes que generin un “lloc de debat” per entendre la “realitat de la societat canviant”. També inclourà la possibilitat de fer conferències online, els webinar.

Andreu ha destacat que és una “experiència pionera” en el sector de la dependència en àmbit estatal i fins i tot europeu, ja que és la primera vegada que des del sector de la dependència es plantegen “obrir portes per continuar creant”.

Nou ideari d'ACRA

La presentació de l'Observatori també ha servit per presentar als socis de l'entitat el nou ideari de l'ACRA, el primer document derivat d'aquest espai. Amb aquest nou ideari es crea un nou “marc ètic” a l'hora de donar resposta a les necessitats de les persones usuàries. L'atenció centrada en les persones, l'apoderament, les relacions empàtiques o la garantia d'un entorn agradable són alguns dels valors que desprèn el nou ideari de la patronal.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article