Catalunya participa en un projecte europeu per elaborar un índex d'inclusió de la immigració

L'objectiu és crear indicadors que ajudin a avaluar el resultat de les polítiques regionals en aquesta matèria


Catalunya és una de les regions europees que participarà en un projecte europeu per elaborar un índex d'inclusió de la immigració.

El projecte REGIN ha estat dissenyat per diferents territoris europeus i té per objectiu la creacions d’indicadors que ajudin a avaluar el resultat de les polítiques en matèria d’inclusió de la immigració. S'inspira en un índex similar en l'àmbit estatal, però en aquest cas s'implementarà a nivell regional per detectar els punts febles dels sistema i introduir millores. S'avaluaran aspectes com el treball, els serveis socials, l'educació i la salut, entre d'altres.

Des de la Secretaria d’Igualtat, Migracions i Ciutadania, conjuntament amb el el CIDOB s’organitzaran accions formatives per agents del territori i s’aterrarà la proposta a nivell local i d’aquesta manera “podrem aportar coneixement pel disseny de l’índex, però també traslladar-lo als agents del territori que podran aplicar-lo i millorar l’impacte de les polítiques que desenvolupen en matèria d’immigració”, ha explicat el Secretari d’Igualtat, Migracions i Ciutadania, Oriol Amorós.

Hi participen també la Regió Autònoma de Sardenya, Múrcia, Lansstyrelsen Skane (Suècia), les Açores (Portugal) i Egió Campania (Itàlia). El pressupost és d'1,8 milions d’euros i començarà al febrer i durarà durant dos anys.

 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article