Els infants del Raval volen volar: la Fundació Gavina celebra 40 anys amb un documental

El metratge, dirigit per Vicens Tomàs i Ignasi Oliveras, ha comptat amb la col·laboració de “Pare Manel”, Txarango i la soprano María Hinojosa


La Fundació Joan Salvador Gavina celebra enguany el seu 40è aniversari i ho ha volgut celebrar amb l’estrena d’un documental sobre la seva intervenció social al barri del Raval de Barcelona. Amb el títol ‘Gavina. Fent volar els infants del Raval i del món’, el metratge, dirigit per Vicens Tomàs, ha comptat amb la col·laboració de “Pare Manel”, Txarango i la soprano María Hinojosa.

El documental, que s’estrena aquest dijous al vespre a la Filmoteca, explica com la tasca de la fundació ha ajudat més de 7.500 infants i joves en educació, prevenció o atenció a les necessitats més bàsiques. “La Fundació Gavina sempre ha estat un espai viu i compromès”, expliquen a l’entitat.

La fundació constata que a l’inici de l’activitat la majoria d’infants no estaven escolaritzats. Actualment, la totalitat dels infants van a l’escola i un 90% dels joves que s’atenen estan cursant estudis postobligatoris. “L’índex d’abandonament prematur d’estudis dels menors que atenem és pràcticament nul, mentre que a Catalunya és d’un 17%”, es felicita la fundació.

Un pilar fonamental de la tasca de la Fundació Gavina, des dels orígens, ha estat el lleure com a espai educatiu. “En el naixement de l’entitat aquest espai de distracció, joc i respir que evadia els infants del carrer i de la situació d’extrema pobresa que vivien, avui continua sent un espai de descoberta, d’esbarjo i convivència intercultural, a la natura i a la ciutat”, expliquen a l’entitat. El documental que ara s’estrena vol ser un homenatge a aquesta tasca.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article