Comencen les obres per construir un bloc d'habitatges cooperatius al Poblenou on viuran 20 famílies

Els futurs veïns consideren que és una “proposta contra la hiperindividualització” i el model actual de lloguer i compra


Comencen les obres per construir un edifici amb una vintena d'habitatges cooperatius al Poblenou. Els futurs veïns, prop de vint famílies, s'han trobat aquest dijous al davant del carrer Espronceda 131-135, on hi ha el solar municipal on es començarà a construir l'edifici, per donar el tret de sortida a les obres.

La Balma, com s'anomena la iniciativa de la cooperativa Sostre Cívic, és el primer projecte que inicia obres d’entre tots els adjudicats en sòl municipal en el concurs de l’Ajuntament de 2016 i s'espera que les famílies puguin entrar-hi a viure d'aquí a un any. La Sílvia Bel, una de les futures veïnes de La Balma, creu que viure en un edifici en cessió d'ús és una “proposta contra la hiperindividualització”. Bel relata que va arribar a Sostre Cívic fa tres o quatre anys, després de passar “molt de pis en pis” de lloguer i buscant una “resposta” al model actual.

“Just van sortir a concurs diversos solars a Barcelona i així vaig arribar a La Balma”, afegeix. Per a ella, viure en un habitatge cooperatiu també vol dir “compartir vincles i compartir vida”.

Un edifici de cinc plantes

“Avui celebrem l'inici d'obres de La Balma, que acollirà vint famílies que porten dos anys per fer realitat aquest projecte”, explica Lucía Basulto, sòcia de la cooperativa Sostre Cívic.

El resultat serà un edifici de 5 plantes amb un total de 20 habitatges de diferents tipologies segons la seva mida, i un dels habitatges del projecte es destinarà a habitatge social i es farà en col·laboració amb una entitat del sector.

“Des de Sostre Cívic creiem que és un model transformador, i com que es basa en entendre l'habitatge com un bé d'ús i no d'inversió és una clau per lluitar contra l'especulació i la bombolla que vivim”, afirma Basulto.

En els propers mesos també està previst l’inici d’obres del projecte Cirerers, un altre dels adjudicataris del mateix concurs, al barri de Roquetes.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article