Obre un servei telefònic i online per ajudar a prevenir els abusos sexuals sobre la infància

Hi poden accedir víctimes, persones que tenen coneixement de comportaments inadequats, professionals que treballen amb nens i abusadors


Neix un servei telefònic i online d'atenció directa per ajudar a prevenir els abusos sexuals sobre la infància. PrevenSI és un nou recurs que poden utilitzar víctimes o persones que tenen coneixement de comportaments inadequats però també abusadors i pedòfils.

La iniciativa, impulsada per l'entitat social Intress, la Fundació IRES i l'Institut de Psicologia Forense, oferirà orientació i recursos preventius a persones preocupades o coneixedores de casos de violència sexual infantil, i també disposarà de serveis d'atenció a pedòfils, usuaris de pornografia infantil o persones que hagin realitzat comportaments sexuals abusius sobre nens o adolescents. Així mateix, proporcionarà suport i formació per a la prevenció a persones que treballen amb nens.

PrevenSI, segons han destacat els seus impulsors, disposa d’un important repertori de recursos i serveis per a la prevenció de la violència sexual infantil que s’han demostrat eficaços en molts països europeus i occidentals.

Els estudis indiquen que entre un 10% i un 25% de la població ha estat víctima de violència sexual en la infància. A més, un 44% dels infants que han estat víctimes l’han patit de forma repetida. Només es denuncien un 15% del total dels casos. El 80% dels abusos es donen a l'entorn familiar i conegut de les víctimes. D’altra banda, es calcula que el 5% d’homes adults poden presentar atracció sexual cap als infants.

Aqueta nova eina inclou una pàgina web i un telèfon. A banda, també es posarà en marxa una campanya de sensibilització pública a les xarxes socials.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article