36 infants amb diabetis del Maresme i la Selva ja utilitzen un sistema sense punció per mesurar la glucosa

Es tracta d'un aparell que permet controlar la malaltia amb una monitorització de la glucosa tot el dia


La Corporació de Salut del Maresme i la Selva (CSMS) ja ha prescrit fins a 36 dispositius de monitorització de la glucosa a joves i nens amb diabetis del tipus 1 d'aquestes dues comarques. Es tracta d'un sistema que permet controlar el nivell de la glucosa en el seu cos durant tot el dia i això evita que les persones que pateixen la malaltia hagin de punxar-se al dit de forma rutinària.

Aquesta modalitat es coneix com a sistema flaix i consta d'un dispositiu lector i un sensor amb un filament que s'introdueix sota la pell. Cada cop que el pacient apropa el dispositiu al sensor, obté les dades de la glucosa durant els últimes 8 hores i també preveu com canviarà durant els propers minuts. La CSMS va començar a implementar aquests dispositius el mes d'abril.

Aquesta prescripció va arribar després que el Servei Català de la Salut (CatSalut) va incorporar els dispositius a la seva cartera de serveis el febrer de 2018. Des d'aleshores, es financen aquests aparells als diabètics menors de set anys.

A finals del 2018, es va ampliar el finançament per a joves de fins a 18 anys. Aproximadament mig any després (abril de 2019) la Corporació de Salut del Maresme i la Selva va obtenir el vistiplau per començar a instal·lar-lo, també.

Els endocrinòlegs pediàtrics de la CSMS, Xavier Herrero i Josep Maria Mengibar, han destacat que aquests dispositius permeten “augmentar el confort del pacient” perquè s'ha de punxar menys. De tota manera, Herrero i Mengibar també han afegit que el fet de tenir tantes dades dona poder al pacient perquè "cada vegada té un coneixement més exhaustiu de la malaltia i pot actuar en conseqüència".

Dels 36 joves que ja tenen aquests dispostius instal·lats per la corporació, 23 són de l'Alt Maresme i els 13 restants són de la Selva Marítima. De tota manera, es preveu que cada vegada siguin més els joves que comptin amb aquest nou sistema de mesura de glucosa

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article